2 populære nytårsforsæt for 2019

2019 er officielt skudt i gang, og rundt omkring i landet har flere tusind danskere lovet sig selv, at 2019 skal være året, hvor de bliver et bedre menneske på den ene eller anden måde. For andre er nytårsforsættet bare en joke. Her lover man højt og helligt, at man som menneske vil efterstræbe noget i et helt år, men man ved godt på forhånd, at denne ambition nok alligevel kun lever måneden ud.

I artiklen her kigger vi på to konkrete nytårsforsæt, som er er blevet ret populære hos danske befolkning, og som i mange tilfælde heller ikke er så svære at efterleve, hvis man først prikker hul på bylden. Læs med – for det kunne jo være, at disse forsæt også var noget for dig.

Grønnere omstilling – gør noget for klimaet

2018 har uden tvivl været et år i klimaets tegn. Der har været klimakonference i Polen, og i Danmark har man mange steder i landet taget initiativ til at igangsætte grønnere alternativer til traditionelle forhold. Og det er da også superfint, da det jo netop er en af de sumfundsdebatter, der fylder mest på den internationale scene.

Men den globale opmærksomhed på klimaproblematikken har også kickstartet en mere individuel og adfærdsændrende attitude hos det danske folk. For rundt omkring i landet blev der nemlig i forbindelse med årsskiftet lovet, at man i løbet at 2019 ville se mere miljøvenligt på tingene. Med hånden på hjertet lovede folk på kryds og tværs af religioner, samfundslag og faglighed, at de ville skifte til økologi, finde en grønnere elleverandør og sågar udskifte bilen med en elcykel. Og selvom det måske kunne lyde som endnu en uholdbar ambition, har det faktisk vist sig, at rigtig mange danskere har taget løftet til sig og gjort noget ved sit forbrug. Flere og flere elcykler bliver langet over disken hos de lokale cykelhandlere, og generelt kan det mærkes på forbruget af el, vand og varme, at folk er blevet opmærksomme på deres forbrug.

Fokus på folkesundhed og velvære

Et andet nytårsforsæt, som for alvor er blevet populært, er, at danskerne i højere grad vil give en ekstra skilling for at sikre et bedre helbred. Skavanker skal helbredes, og løbende vedligeholdelse af kroppen er kommet på danskernes dagsorden. Godt nok har motion og fitness været det nok bedst kendte nytårsforsæt længe, men i forlængelse heraf har folk fået øjnene op for noget, der nok i langt de fleste tilfælde er mere overkommeligt – nemlig akupunktur mod lokale smerter og massage mod spændinger.

Hos flere forhandlere af netop disse produkter kan man da også mærke, at der er kommet fokus på helbredelse af kropslige smerter. Flere tider bookes dagligt, og hos klinikker som klok-akupunktur.dk kan man mærke, at efterspørgslen på ydelserne stiger. Og på samme måde som med klimaorientering er dette kun godt, da man på den måde gerne skulle kunne forebygge permanente skavanker eller helbredsmæssige udfordringer, der kræver lægelig hjælp af det offentlige.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *