Sådan holder du dit skæg sundt og pænt

Når det kommer til trends og modeverdenen, så er skæg i høj grad noget som deler vandene. Nogen kan lide et stort og langt skæg, nogen kan lide kort og veltrimmet skæg, nogen beholder kun overskægget imens andre foretrækker at være glatbarberet. Det er dog ikke kun mænd som har noget at sige her, faktisk er det ofte kvinderne der har mest at sige. Det er jo trods alt dem som skal se på skægget. Men uanset om man vælger at have skæg eller ej, så bliver man nødt til at passe på det. Det vil kvinderne også være enige i. Ligesom meget andet hår, så kan skægget hurtigt blive slidt, ustyrligt, kedeligt, fedtet og generelt grimt at se på. Men hvis man vælger at holde sit skæg sundt og pænt, så kan et skæg være noget af det flotteste en mand kan gå med.

Husk at trimme det

Selvom man går efter det lange og det fyldige skæg, så bør man stadig have trimmeren ved hånden. Dette gælder især for dem som har en meget kraftig skægvækst som ofte kan være lidt svær at styre. Med sin barbertrimmer sørger man så for, at skægget holder formen og ikke kommer til at ligne moden i stenalderen. Hold styr på dit skæg og køb din nye skægtrimmer her.

Vask skæg når du vasker hår

Man hører mange historier om hvor mange bakterier der rent faktisk kan gemme sig i et skæg, da skidt og snavs nemt sætter sig fast i det. Uanset om det er rigtigt eller ej, så skal man selvfølgelig vaske sit skæg. En god tommelfingerregel er, at man bare kan vaske sit skæg, hver gang man vasker hår. På den måde undgår man fedtet og ulækkert skæg.

Plej din hud under skægget

Skægget gemmer ens hus væk godt og grundigt, og der er desværre mange som ikke tager sig godt nok af huden under skægget. Her kan huden nemlig ofte blive fedtet og irriteret, hvilket kan danne uren hud. Man skal derfor huske at bruge creme på huden under som plejer huden.

Vælg en god skægolie

Mange drømmer om et kraftigt skæg som skinner. Dette er dog ikke alle som kan klare dette fra naturens side, og det er her skægolie kan hjælpe. Der findes mange forskellige typer skægolie som kan forskellige ting. Der findes skægolier der giver shine, olier der giver et mat look og olier der giver en dejlig duft. Men det er dog vigtigt at finde en som giver et sundt skæg og passer på huden under skægget.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *