Sådan sikrer du velvære på arbejdspladsen

For at sikre at din virksomhed performer og udfylder sit potentiale, er det vigtigt, at dine ansatte altid har det godt. De skal være sund og glade, fordi er der en ting, som øger profitten, effektiviteten og mindsker sygedagene, er det netop disse områder. Dog kræver det nogle investeringer fra din side, men de vil være betalt tilbage med renter i løbet af kort tid. Vil du vide mere om, hvad du kan gøre som leder, kan du læse med her.

Lav en kreativ indretning

Det betyder mere, end du lige tror. Er det kedeligt indrettet kontoret, kan det nedsætte arbejdsmoralen, glæden og ikke mindst kreativiteten, og det skal du ikke ud i. Derfor er det vigtigt, at du får købt noget inventar. Det kunne være lidt planter, malerier, billeder med citater, nipsting og meget andet. Du kan også finde et stor udvalg af puder på denne side, som du kan bruge til at give lidt farve og kulør i entreen, hvor de kan pynte i sofaen samt stolene. Der er mange muligheder, men tag eventuelt de ansatte med på råd, så I sammen kan skabe de bedste rammer.

Bring sundhed ind

For at sikre velvære på kontoret er sundhed en af de vigtigste fokusområder. Det er vist gang på gang, at sundhed har en direkte effekt på koncentrationsevnen, humøret, effektiviteten og meget andet, så for din egen skyld bruger du noget energi her. Det kan du blandt andet klare med en frugt- eller madordning, hæve- sænkeborde samt måske en medarbejdergode, der sikrer fri træning i det lokale fitnesscenter.
Selvfølgelig kan det koste lidt penge at foretage disse investeringer, men det skal som nævnt nok betale sig tilbage med renter. Har du dog brug for lidt ekstra kapital til virksomhedskassen, kan du finde et firmalån på denne side.

Tag en snak med de ansatte

Det er de færreste, der kan læse tanker, og det vil derfor være en god ide, hvis du af og til tager en snak med de ansatte, hvor du kan høre, hvordan de har det. Det kan være generelt, men det skal selvfølgelig være fokuseret på arbejdspladsen. I disse samtaler skal du også lægge op til, at de kan tale frit om, hvad de måske har af ændringer til noget ved virksomheden, der kan gøre, at de får det endnu bedre. Du skal altså lave et roligt miljø til samtalerne, hvor de føler sig trygge. Disse samtaler behøver ikke at tage lang tid, men det kan betyde meget for de ansatte, at du viser interesse i deres velbefindende, og det skal nok afspejle sig positivt i deres holdning, men også i den feedback, du modtager.

Der er flere måder, du kan sikre velvære på arbejdspladsen, og ovenstående er nogle af de gode muligheder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *